Vinkkejä ja neuvoja

-On melko tyypillistä että pörssisähkön hinta vaihtelee suuresti, on jopa ilmaisia hintoja ja huomattavan kalliita saman vuorokauden aikana.
-Kaikissa tapauksissa pitää huomioida että sähkön siirto myös maksaa. Stockblokin hinta ei myöskään sisällä arvonlisäveroa eikä välittäjän marginaalia.
-Huomaa myös että halvan sähkön aikana maksat myös vähemmän arvonlisäveroa /kWh. 3c kWh hinnalla arvonlisäveroa tulee 0,72c mutta 20c hinnalla maksat veroa jo 4,8c / kWh eli enemmän jo pelkkää veroa kun halvimman hinnan koko kustannus.
-Valitse jos mahdollista varaajaasi mahdollisimman suuri teho, tällöin lämmitysaika lyhenee ja sitä halvimmat tunnit tulevat käyttöön. Huomaa kuitenkin ettet ylitä pääsulakkeiden virrankestoa.
-Jos lämmität varaajaa esim. lämpöpumpulla niin kannattanee usein halvan tai ilmaisien tuntien aikana lämmittää varaajaa ylilämpimäksi sähkövastuksilla. Jos sinulla on riittävän iso varaaja niin sillä saattaa lämmittää useitakin päiviä jos sen on saanut kuumaksi halvan sähkön aikana.
-Öljylämmityksessäkin kannatta käyttää kattilassa olevia vastuksia halvan sähkön aikana. Jos olet maksanut öljystä 2€ / l niin kilowattitunnin hinta on noin 20c, jos sähkö siirtoineen maksaa vähemmän niin kannattaa käyttää silloin sähköä.
-Varastoja, autotalleja ja teollisuustiloja yms. voidaan usein ylilämmittää halvan sähkön aikana jolloin kalliiden tuntien aikana voidaan lämmitys katkaista, myös lattialämmityksillä pystytään jaksottamaan lämmitystä mukavuuden juurikaan kärsimättä jopa asuintiloissa.
-Monin paikoin on vanhoja (myydään myös uusiakin) massavaraajia ja pönttöuuneja sähkövastuksilla, nämä kannattaa ohjata Stockblokilla.
-Jopa 300l käyttövesivaraaja kannattaa ohjata Stockblokilla, riippuu kulutuksesta, kokeile laskurilla.
-Usein sähkökeskuksissa on valmiina ns. SLY-kytkentä, tällöin vain yökytkentäohjauksen tilalle vaihdetaan ohjaus Stockblokilla.
-Stockblok käy yhtälailla lämmityksen ja jäähdytyksen ohjaukseen sekä voidaan myös estää huippukalliden tuntien käytön. Monissa tapauksissa voidaan tehdä monimutkaisiakin ohjauksia pienillä kikkailuilla esim. lisätermostaateilla, -releillä tai jopa logiikkaohjauksilla. Pätevä sähkömies kyllä osaa.
-Jos käyttölaitteet ovat kovin hajallaan niin langattomilla ohjaimilla voidaan nekin ohjata muutamalla kympillä, esim. www.johdoton.fi
-Joskus saattaa kannattaa esim. aurinkopaneelien tuoton myynti estää sähköyhtiölle esim. negatiivisten hintojen aikana tai varmistaa että kaikki tuotto tulee käytettyä tällöin itse.
-Huomaa että Stockblokin relekärjet eivät kestä suoraan kuormaa tai suurta kuormankontaktoria, käytä aina ohjausrelettä.

.