Stockblok

Stockblok on pörssisähkön edullisimpien tuntien mukaan ohjautuva relemoduli.

Laitteiston suunnittelun perusajatuksena on ollut helppokäyttöisyys, laite toimii ja siirtää informaatiota mukana tulevan SIM-kortin yhteydellä. Et siis tarvitse erikseen mitään älylaitetta, wifiä tai verkkokaapelointia ja asennustyön pystyy suorittamaan ihan tavallinen sähköasentaja ilman mitään erikoisosaamista ohjelmoinnin tai tietoliikenneosaamisen kanssa.

Laitteisto on täysin yhteensopiva DIN-aukkojärjestelmään, joten sen pystyy asentamaan asianmukaisesti kaikkiin kaupallisiin nykyaikaisiin sähkökeskuksiin ja ulkoisiin kotelointeihin.

Miten stockblok toimii?

-Stockblok relemoduli asennetaan sähköalan ammattilaisen toimesta ohjaamaan laitteistoasi, johon haluat hyödyntää pörssisähkön hinnoittelua. Laitteiston mukana tulee SIM-kortti, jonka yhteydellä se siirtää toimintaansa vaadittavaa informaatiota.

-Stockblok hakee automaattisesti NordPoolin kautta seuraavan vuorokauden pörssisähkön hinnat, heti kun ne ovat saatavilla. Hinnat joita laite käyttää ovat verottomia, eivätkä sisällä sähköyhtiöiden marginaaleja.

-Laitteessa on kaksi relekanavaa vaihtokoskettimilla. Kanavat ovat toisistaan riippumattomia. Muutettavat asetukset ovat: minimiaika, maksimiaika, sekä hintaraja.

Minimiaika: Olipa hinta sitten mitä tahansa, laitteisto automaattisesti valitsee seuraavalta vuorokaudelta tähän määritellyn määrän edullisimpia tunteja ja pitää relettä vetäneenä niiden aikana.

Maksimiaika: Jos seuraavalla vuorokaudella on hintarajan määrittelyn edullisemmalla puolella olevia tunteja, pitää laite relettä vetäneenä tähän määritellyn tuntimäärän verran.

Hintaraja: Hintaraja yhdessä maksimiajan kanssa, määrittelee kuinka monta tuntia relettä pidetään vetäneenä.

Käytännössä siis jos määrittelet minimiajaksi 8h, maksimiajaksi 24h ja hintarajaksi 7c/kWh, laitteistosi on kaikilla pörssisähkön hinnoilla vähintään 8 edullisinta tuntia vuorokaudessa päällä, mutta jos hinta tipahtaa alle 7c/kWh on laitteisto päällä vuorokaudessa kaikki ne tunnit jotka alittavat hintarajan ja maksimiajan ja tällöin järjestelmäsi varastoi ja/tai ylikäyttää tulevien vuorokausien tarpeita keventääkseen.